Børnehuset Vinklen

Hareskoven, Furesø

Type Læringsmiljø, Offentlig bygning
Bygherre Furesø Kommune
Status Konkurrence, 2017
Team Christian Tranberg, Charlotte Christine Tranberg
Samarbejde Sted, H+ Arkitekter, Torkild Laursen A/S, Adserballe & Knudsen A/S

På toppen af bakken, midt på den grønne naturgrund, troner det smukke gamle bøgetræ med sin overdådige krone. Træet står som hjertet i grundens lille skov og er i dag et vigtigt omdrejningspunkt og pejlemærke for børn og voksne i Hareskov Børnehus. Dette træ kan med sin lange historie være bindeleddet mellem det gamle og nye hus og bevare sin status som grundens hjertetræ, og fortsætter således med at være samlingspunkt for det nye Børnehus Vinklen.

Udviklet i tæt samarbejde med H+arkitekter.

Børnehuset VINKLEN lægger sig nænsomt ned i den lille skov på grunden mellem de mange stammer. Tag og dæk markerer sig horisontalt og indrammer de lette facader, imens de tunge murede gavle planter huset solidt på den grønne grund. Husets enkle og præcise geometri underlægger sig stedets vilde natur, og de to modsætninger forstærker hinanden i et indbyrdes samspil.

Mod syd og vest er Vinklens ramme trukket ekstra frem, for at skabe en overdækket terrasse. Denne terrasse fungerer ikke kun som en naturlig solafskærmning mod lys og varme, men bliver også en blid overgangszone mellem ude og inde. Her har hvert grupperum mulighed for at have deres private udeophold med nedfældede sandkasser eller trampoliner i terrassens gulv. Solsejl kan spændes op mellem terrassetagets bærende søjler, der står langs kanten i tilfældig rytme, som skovens stammer.