Gravhunden Børneinstitution

Magnoliavej, Frederiksberg

Type Læringsmiljø, Offentlig bygning
Bygherre Frederiksberg Kommune
Status Opført, 2013
Team Christian Tranberg, Charlotte Christine Tranberg
Samarbejde Dominia A/S
Fotografi Kennet Islandi Havgaard

Gravhunden Børneinstitution udvider med ny indgang, to ekstra grupperum, fællesrum, produktionskøkken mm. samt liggehal. Den nye tilbygning vokser nænsomt ud fra eksisterende bygning og lægger sig rundt langs kanten, så den nye legeplads indrammes smukt.

Den nye tilbygning "vokser" mod vejen og skaber dermed varierede lofthøjder i alle rum.

De mindste børn har deres egen afskærmede lege-terrasse ude foran deres grupperum.

De farvede dybe vindues nicher bruges til leg og ophold. De er integreret i de indvendige skabs- og reol møbler.

Mødet mellem nyt og eksisterende holdes frit og fungerer som ind- og udgang til legepladsen.

Farvekoden bruges i både den nye og eksisterende bygning og ses bl.a. på døre, enkelte vægge, i liggehallen og i vindues-nicherne.