Universitetet BTH Navet

Valhallavägen 1, Karlskrona

Type Erhverv, Læringsmiljø, Kultur, Offentlig bygning, Bebyggelsesplan
Bygherre Kruthusen
Status Opført, 2008
Areal 1000
Team Christian Tranberg, Charlotte Christine Tranberg, Mark Kjellman Hansen, Turid Nolsøe Mohr
Samarbejde Anders Larsson
Fotografi Åke E:son Lindman

Ankomstbygningen Navet er opført i massive træelementer og beklædt med cedertræs lister. Huset indeholder en reception og mødelokaler og fra bygningen kan man via gangbroer fordele sig rundt på hele universitetet.

Navet modtog Karlskrona kommuns "Nybyggnadspris 2010" og Anmälan "Träpriset 2012".

Universitetet Blekinge Tekniska Högskola er et teknisk universitet med 3500 studerende og ca. 500 ansatte. De to nye etaper omfatter en helt ny universitetsafdeling plus en ny ankomst- og administrationsbygning(Navet).

Universitetet BTH modtager i 2010 den svenske "Guldmedalje" for miljøvenligt byggeri.

Cedertræs listerne fortsætter foran vinduerne med varieret afstand. Dette forstærker bygningens runde form og giver lyset et smukt skyggespil i alle rum.