1. Præmie - Aveny-T

Frederiksberg Allé, Frederiksberg

Type Kultur, Offentlig bygning, Renovering, Konkurrence
Bygherre Frederiksberg Kommune
Status Konkurrence, 2020
Areal 570
Team Christian Tranberg, Charlotte Christine Tranberg
Samarbejde Kjaer & Richter A/S, Oluf Jørgensen A/S, 1:1 Landskab

Så nåede vi frem til Indvielsen af det næsten færdige Aveny-T. Det blev fejret med æblecider og lækkert mad fra køkkenets nye forpagtere, samt taler af Borgmester Michael Vindfeldt, Formand for Kultur- og Fritidsudvalget Lotte Koefod, Konstitueret Teaterchef og Formand for bestyrelsen Henning Dyremose samt fra rådgivende arkitekt Christian Tranberg.

Den nye håndbrunerede Tombakfacade er trukket et skridt tilbage fra eksisterende facadelinie og lægger sig respektfuldt op af det gamle teaters ydervæg. Facadeskærmens hullede mønster giver teaterrummet liv med sit dansende spil af lys og skygge.

Den eksisterende facade er ført tilbage til sit oprindelig udtryk. Dens varme gule farve er gentaget på de to nye murede kerner. En naturlig samhørighed i materiale og farve, der sammen løfter den nye lette glasfacade og håndbrunerede Tombak skærm op.

Rummets to trapper, der begge fører op til balkonen mod Frederiksberg Allé.

Den eksisterende Foyer er forvandlet med bar, garderobe og toiletter.

En ny smuk Aveny-T stol er blevet designet til vores nye tilbygning af den dygtige designer Anders Engholm i tv-programmet "Danmarks næste klassiker" på DR1. Genbrugsmaterialet på stolen er udviklet af A Circular Design v. Andreas Zacho. Vores tilbygning skal huse 100 flotte stole i 3 forsk. nuancer.

Rejsegilde afholdt i august 2021 på pladsen. Byggeriet begynder at tage form

Så er 1. spadestik taget i fællesskab med Teaterdirektør Jon Stephensen, Frederiksberg Borgmester Simon Aggesen og formanden for Kultur- og Fritidsudvalget Nikolaj Bøgh. Byggeriet er i fuld sving og forventes færdigt primo 2022

Tidligere konkurrence materiale

Vi vinder 1. præmien i konkurrencen om det nye Væksthus til Aveny-T på Frederiksberg Allé i fællesskab med Kjaer & Richter - Oluf Jørgensen A/S - 1:1 Landskab. Opgaven omfatter en helt ny tilbygning "Væksthuset" på knap 400 m2, samt renovering af det eksisterende teater på knap 200 m2. Vi glæder os!