Louis Petersens Børnegård

Godthåbsvej, Frederiksberg

Type Læringsmiljø, Offentlig bygning
Bygherre Frederiksberg Kommune
Status Opført, 2017
Areal 580
Team Christian Tranberg, Charlotte Christine Tranberg
Samarbejde Torkil Laursen A/S

Louis Petersens Børnegård udvider deres nuværende vuggestue-afdeling med 26 ekstra børn samt nye personale faciliteter og produktions køkken. En ny 1. sal og liggehal i to plan bygges til i respektfuldt samspil med eksisterende bygninger. Den nye indretning optimerer hverdagens funktionelle rammer, og de store åbne facader trækker lyset ind i alle rum og binder visuelt inde/ude miljøet fint sammen.

Den nye tilbygning blev nomineret til Frederiksberg kommunes "Arkitekturpris 2017".

Afskærmende udearealer og lege-terrasse sikrer vuggestuebørnene et roligt og beskyttet miljø med mulighed for i eget tempo, at lære de større børnehavebørn at kende.

De nye facader på tilbygning og liggehal er beklædt med mørke tjære- og varmebehandlede trælister i varierende bredder, der danner mønster. Den åbne lege-terrasse har varmebehandlede lyse træ-lameller i et fint spil omkring udgange og trappe.

Terrassen ved indgangen er delvist overdækket af 1.sals udkragning.

Foyer på begge etager bindes visuelt sammen med et rundt gulvglas. Foyer arealet fungerer som legeområde udenfor myldertiden.